Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0


Με μπροστάρη τον Πάντελιτς (δύο γκολ) και τους Ντιόγκο, Αμπντούν να ακολουθούν στο χορό των γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 4-0 τον Πανιώνιο και ..............


προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μέσα σ΄ ένα αρρωστημένο κλίμα. Επόμενος αντίπαλος ΟΦΗ ή Πανσερραϊκός. Αποδοκιμασίες σε Βαλβέρδε, παίκτες, πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ και Τσιρώνη!

Οι έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών πριν από τη σέντρα προς τον Βαλβέρδε, τον Αμπντούν, τον Μαρκάνο και λίγο τον Ορμπάιθ, ήταν μια τρανή απόδειξη πως η ατμόσφαιρα στο Φάληρο ήταν τεταμένη και πως οι "ερυθρόλευκοι" παίκτες δεν θα πέρναγαν ένα εύκολο απόγευμα.

Παρόλα αυτά, με την απόδοσή τους και κυρίως με το γκολ-φάουλ του Πάντελιτς που άνοιξε το δρόμο και ηρέμησε κάπως τα πνεύματα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να διώξουν το άγχος και να φτάσουν με μικρά βήματα προς τη νίκη. Ο Μάρκο σκόραρε ξανά, ακολούθησε ο Ντιόγκο και την παράσταση έκλεισε ο Αμπντούν όπου έκανε το 4-0 και αφού χειροκροτήθηκε μετά αποδοκιμάστηκε. Περίεργη και αρρωστημένη ατμόσφαιρα.

Στα αγωνιστικά, κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς, εξαιρετικός ο Μανιάτης που έβγαλε δύο ασίστ, ο Αμπντούν που σκόραρε και έβγαλε άλλη μια ασιστ, αλλά και ο Ντιόγκο που επέστρεψε στα "ερυθρόλευκα" γκολ και δείχνει σε κάθε ματς αλλαγμένος προς το καλύτερο (ελαφρύς, γρήγορος και με γρήγορη αντίληψη) και έτοιμος για το νέο ξεκίνημα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είναι πλέον το μεγάλο φαβορί μετά και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, ενώ στα ημιτελικά θα δώσουν διπλούς αγώνες με τον νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ-Πανσερραϊκός.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος δεν τα πήγε καθόλου άσχημα και σίγουρα το τελικό σκορ τον αδικεί, αφού ούτε απειλήθηκε τόσο πολύ, ενώ είχε κάποιες καλές στιγμές για να σκοράρει.

Ταυτότητα


Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους
Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)
Α' Βοηθός: Δημόπουλος Νικόλαος (Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Σελίμος Σπυρίδων (Λακωνίας)
Παρατηρητής: Τσορτανίδης Δημήτριος
Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φουστέρ (60' Ντιόγκο), Φετφατζίδης (46' Μοδέστο), Πάντελιτς (83' Λυκογιάννης).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Όμο, Κουλουχέρης (68' Μενδρινός), Σιόβας, Κούρντι, Ρόκας, Σάμαρης (84' Αναστασόπουλος), Κούτσι, Οκόγιε, Σκέμπρι (76' Ρόβας).

Σκόρερ: 11', 66' Πάντελιτς, 78' Ντιόγκο, 86' Αμπντούν
Κίτρινες κάρτες:10' Σιόβα, 37' Αυλωνίτη, 58' Σκέμπρι

Ανασκόπηση αγώνα


Κράξιμο σε Βαλβέρδε, παίκτες και... πέναλτι

Η ατμόσφαιρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν αρκετά τεταμένη, αφού πριν από τη σέντρα και συγκεκριμένα κατά την ανάγνωση της ενδεκάδας του Ολυμπιακού, οι οπαδοί της ομάδας δεν φώναξαν σε κανένα όνομα ποδοσφαιριστή "όλε", ενώ αποδοκιμάστηκαν έντονα οι Αμπντούν, Μαρκάνο και Βαλβέρδε, αλλά λιγότερο και ο Ορμπάιθ.

Σ' αυτή την... ωραία ατμόσφαιρα ξεκίνησε αναμέτρηση, με τους παίκτες του Βαλβέρδε να μπαίνουν ορεξάτοι και αποφασισμένοι για ένα γρήγορο γκολ, όμως η πρώτη φάση ήταν για τον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα, ο Κούτσι μπήκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, αλλά ο διαιτητής κακώς δεν καταλόγισε πέναλτι.

Το 0-0 παράμεινε λοιπόν και οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν τρόπο για να ανοίξουν από νωρίς το σκορ, προκειμένου να διώξουν το άγχος και να αποφύγουν νέες αποδοκιμασίες. Βλέπετε, ο αντίπαλος των παικτών του Ολυμπιακού δεν ήταν μονάχα ο Πανιώνιος, αλλά και η αγανάκτηση της εξέδρας.

Ο "σπεσιαλίστας" Μάρκο (1-0), η ΕΛ.ΑΣ, ο Παπουτσής και ο Τσιρώνης

Στο 11' ο Φουστέρ κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Πάντελιτς με άψογη εκτέλεση το μετέτρεψε σε γκολ και τα πράγματα ηρέμησαν κάπως στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού μετά το 1-0. Οι οπαδοί πλέον τα έβαλαν με την ΕΛ.ΑΣ, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ, Γιάννη Τσιρώνη, λόγω των γεγονότων που έγιναν το περασμένο Σάββατο. Υπήρχαν μάλιστα και τρία πανό που έγραφαν: "Κλείστε μας όλους φυλακή, Θύρα 7 θα φτιάξουμε και εκεί", "Προστάτης του Πολίτη και του Πολιτισμού και γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού" και "Άλλοι τα σπάνε και την βγάζουν καθαρή, άλλοι πάνε γήπεδο και μπαίνουν φυλακή".

Λίγα λεπτά αργότερα (17') ο Πάντελιτς με ωραία ατομική ενέργεια σέρβιρε ένα γκολ, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν μπήκε στην πορεία της μπάλας για να πετύχει το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το πάνω χέρι και δημιουργούσαν επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Μιχαηλίδη. Στο 24' ο Αμπντούν έκανε εξαιρετική ντρίμπλα και αποθεώθηκε από τους ίδιους που τον αποδοκίμασαν στην αρχή αλλά και στη συνέχεια σε κάθε λάθος του. Μια αρρωστημένη κατάσταση δηλαδή...

Ο Πανιώνιος προσπάθησε αλλά...

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι "ερυθρόλευκοι" χαλάρωσαν και οι Νεοσμυρνιώτες είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 29' ο Αβραάμ έσωσε προτού η μπάλα φτάσει στον αφύλαχτο Κούτσι, στο 32' ο Οκόγιε δεν πλάσαρε σωστά, ενώ η πιο σημαντική στιγμή ήταν στο 40' όταν ο Οκόγιε σέρβιρε στον Κούτσι, όμως ο τελευταίος αστόχησε στο τετ α τετ με τον Μέγιερι. Το ημίχρονο τελείωσε όπως ξεκίνησε... Με αποδοκιμασίες!

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και να έχει την κυκλοφορία της μπάλας. Στο 50' μάλιστα, ο Φουστέρ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ έπειτα από ασίστ του Μακούν, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη και η ευκαιρία πήγε χαμένη για τους Πειραιώτες. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" στις αντεπιθέσεις και σε μια τέτοια, ο Σάμαρης έκανε το σουτ (52') αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγιερι.

Έτσι φαινόταν πως θα πήγαινε το ματς μέχρι το τέλος, αλλά ήρθε το δεύτερο γκολ του Πάντελιτς να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Μανιάτης έβγαλε ωραία κάθετη για τον Σέρβο επιθετικό, εκείνος σούταρε άψογα και έκανε το 2-0, φτάνοντας τα 15 γκολ αυτή τη σεζόν. Η πρόκριση ήταν πιο κοντά για τον Ολυμπιακό, ενώ και οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο εξαφανίστηκαν, δίνοντας τη θέση τους στο τραγούδι και στα συνθήματα.

Μπορεί το παιχνίδι να έμοιαζε τελειωμένο για τους "ερυθρολεύκους", όμως οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ, προκειμένου να ξαναμπουν στο παιχνίδι. Ο Κούτσι έκανε προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και το σκορ δεν άλλαξε.

Η επιστροφή του Ντιόγκο και η απάντηση του Αμπντούν (4-0)

Το 2-0 δεν έμεινε όμως για πολύ, αφού στο 78' ο Αμπντούν εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ντιόγκο που είχε περάσει αλλαγή στο 60' αντί του τραυματία Φουστέρ, πήρε τη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Επιστροφή στα γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού για τον Ντιόγκο και 3-0 για τους Πειραιώτες.

Ο Πανιώνιος είχε πλέον παραδοθεί και οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν. Κάπως έτσι το 4-0 δεν άργησε να έρθει. Ο Μανιάτης έβγαλε άλλη μια ασίστ, ο Αμπντούν βγήκε μόνος του και σκόραρε, ενώ ο κόσμος από τη μια χειροκροτούσε και από την άλλη τον αποδοκίμαζε.
sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου