Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Στον ίδιο δρόμο μέχρι το ντέρμπι

Την προάσπιση της απόστασης που κέρδισαν τον Ιανουάριο θέτουν ως πρωταρχικό στόχο στον ΠΑΟ για τις επόμενες πέντε αγωνιστικές! Παίχτες και τεχνική ηγεσία απόλαυσαν.........


χτες το πρώτο τους ρεπό στο 2012 αλλά και την άνεσή τους στην κορυφή της βαθμολογίας και με τον αέρα του (+5) προετοιμάζονται για την επόμενη δύσκολη σειρά των αγώνων τους. «Να πάμε έτσι μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό», έλεγαν οι περισσότεροι στη διάρκεια της επιστροφής της αποστολής από τη Θεσσαλονίκη και συμφώνησαν πως «όλα πλέον εξαρτώνται από τους ίδιους»!
Οι «πράσινοι» θεωρούν πως η συγκομιδή των 19 πόντων στα ματς του Ιανουαρίου, σε συνδυασμό με τις απώλειες των «ερυθρολεύκων», έθεσαν τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου και ότι τον Φεβρουάριο έχουν την ευκαιρία να πατήσουν με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά στην κορυφή! Στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια τους, υπολογίζοντας και αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (με Λεβαδειακό και Εργοτέλη τ΄ άλλα δύο) είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να πετύχουν το απόλυτο ή, στη χειρότερη περίπτωση, να συγκεντρώσουν επτά βαθμούς.
Στις αναμετρήσεις που θα δώσουν ως γηπεδούχοι ξέρουν ότι η Skoda Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ θεωρητικά είναι πιο ισχυροί από τις ομάδες που αντιμετώπισαν στην έδρα τους τον Ιανουάριο... Ομως, εκτιμούν ότι η κεκτημένη ταχύτητα που έχουν φέτος στο ΟΑΚΑ θα συνεχιστεί και σε αυτά τα παιχνίδια... Σε κάθε περίπτωση, προβλέπουν πως δε θα΄χουν μεγαλύτερες «ζημιές» απ' όσες ο Ολυμπιακός στις αντίστοιχες αγωνιστικές που μεσολαβούν μέχρι τη μεταξύ τους συνάντηση και στις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στην Τούμπα και στο Ηράκλειο (με ΟΦΗ) ως φιλοξενούμενοι, με την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον Αρη στο Καραϊσκάκη.
Στις αναφορές για τα «κατορθώματα» των τελευταίων αγωνιστικών, το... τιμώμενο πρόσωπο δεν ήταν άλλο από τον Ορέστη Καρνέζη!
Το ρεκόρ
Ο 27χρονος τερματοφύλακας διατήρησε για έκτο συνεχόμενο 90λεπτο απαραβίαστη την εστία του, μετράει συνολικά φέτος οκτώ αγώνες (με τον Αγροτικό Αστέρα και τον Πανιώνιο στο Κύπελλο) χωρίς να δεχθεί γκολ και βάζει πλώρη για τα... ρεκόρ του Γκαλίνοβιτς (673΄), του Κωνσταντίνου (988΄), του Βάντσικ (906΄) και του Οικονομόπουλου (1088΄), των γκολκίπερ που έγραψαν τη δική τους ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟ τις προηγούμενες δεκαετίες.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παραμένουν στη ρότα της διαδικασίας μεταφοράς των 15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και, όπως έγινε γνωστό χτες, η κατάθεση και η εμφάνιση των χρημάτων στον λογαριασμό της ΠΑΕ θα ταυτιστεί με τη μέρα ψήφισης του αθλητικού νόμου!
Ατομα του στενού τους περιβάλλοντος τόνιζαν μεταξύ άλλων ότι «παρά τις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελλάδα, η απόφαση των επενδυτών για την ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ ΠΑΟ είναι και θα παραμείνει αμετάκλητη, ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να εκλείψουν όλες οι νομικές εκκρεμότητες για την τυπική περάτωση της συμφωνίας με τον κ. Ι. Βαρδινογιάννη και την έλευσή τους στην Ελλάδα».
Ισπανικοί ύμνοι για Τοτσέ
Ο Χοσέ Τοτσέ... ανάγκασε τη «Marca» ν΄ αφιερώσει χώρο στην ηλεκτρονική της έκδοση και μάλιστα να επιλέξει ως τίτλο στην αναφορά της για τον φορ του Παναθηναϊκού «Η Ελλάδα στα πόδια του Τοτσέ»! Η σημασία του γκολ που πέτυχε ο επιθετικός των «πράσινων» σε βάρος της Δράμας άφησε σε δεύτερη μοίρα στο σχετικό κείμενο της «Marca» τα... έργα όλων των άλλων ξενιτεμένων Ισπανών το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Τοτσέ, παρά την επάνοδο του Λέτο (όπως προβλέπει το ιατρικό τιμ), αναμένεται να παραμείνει στην ενδεκάδα στο ματς του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου